Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szexuálpszichológia

szexről, szerelemről, párkapcsolatról

Mikor és hogyan működik a Párterápia?

2016. szeptember 06. 11:19 - Ferles Péter

image.jpg

 

Párterápia

Mi történik a párterápia során? Mikor hasznos, mikor eredménytelen?
Párterápiára általában akkor jönnek az emberek, ha a kapcsolat, amiben élnek, valamilyen kezd fenntarthatatlanná válni. Akkor fenntarthatatlan, ha a befektetett energia nem a vágyott kapcsolati formához vezet, hanem valami diszharmonikus, egyenlőtlen felálláshoz. Ezt onnan szokták tudni, amikor kezdenek boldogtalanok, kimerültek lenni és folyton veszekednek úgyanúgy, ugyanarról .

 

 

A párterápia először is arra való, hogy a kliensek megtanulják felmérni a saját és a másik erőforrásait és szükségleteit, majd rátalaljanak egy olyan kapcsolati formára, ahol ezt a lehető legügyesebben kielégíthetik.

Amikor eredménytelen a párterápia akkor például történhet az, hogy a pár tagjai a saját igazukról próbálják meggyőzni a másikat, kikényszerítve azt amit ők szeretnének. Ha ebben sikert érnek el, az rövidtávon talán megéri nekik, hosszútávon viszont megint egyenlőtlen felálláshoz vezet a dolog.

A megoldásorientált párterápia rendszerben gondolkozik egy kapcsolatról. Az igazság helyett egy működő harmóniát keres. Elsőfokú, eredménytelen változások helyett, mint például a figyeljenek tobbet egymásra, beszélgessenek többet, másodfokú változásra torekszik. Az előbbinél ugyanis addig tart a változás, amig a lendület, és pár hét múlva, ugyanannál a problémánál tartanak, mint korábban. A másodfokú változás, magát a kapcsolati rendszert érinti. Ugyanúgy, ugyanarról veszekedni teljesen értelmetlen. Ehelyett működő megoldásokat érdemes együtt kitalálni, hogy ugyanazok a problémák létre se jöjjenek

 

 

További izgalmas cikkeket itt találsz!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szexualpszichologia.blog.hu/api/trackback/id/tr7311680909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása