Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szexuálpszichológia

szexről, szerelemről, párkapcsolatról

Miben segít a szexuálpszichológus?

2016. augusztus 15. 18:52 - Ferles Péter

A szexuálpszichológus a párkapcsolatok és a szexuális problémák kezelésére specializálódott szakember.

Foglalkozik egyéni tanácsadással és párterápiával is. A párkapcsolati problémák közül az elhidegülés, megcsalás, vagy a kapcsolat viharossá válása szokott lenni a leggyakoribb, de az is előfordul, hogy két ember úgy próbál meg kapcsolatot kialakítani egymással, hogy elmulasztják megismerni egymás szokásait, értékrendjét, szeretetnyelvét, ami hosszú távon elengedhetetlen. Ilyen esetekben a szexuálpszichológus mediátorként segíti a párt összecsiszolódni, amivel egy élhető, kiegyensúlyozott, akár boldog kapcsolathoz juthatnak.

Szexuálpszichológusként pedig különböző intimitással, együttléttel kapcsolatos nehézségekkel foglalkozik, mint például a női, vagy férfi orgazmuszavar, merevedési problémák, korai magömlés, vaginizmus, ami bár egyéni problémának tűnik, leggyakrabban a kapcsolati zavar tüneteként jelentkeznek. A segítő beszélgetés során pszichoedukációval, az önismeret és a kommunikációs készségek fejlesztésével, specifikusan a szexuális nehézségek területére kifejlesztett pszichológiai módszerek használatával hozzá segítheti a klienst, hogy a probléma mögött meghúzódó pszichológiai hátteret, folyamatokat megismerje. A pszichológia sajátos lehetőségeire támaszkodva továbbá felkérésre segítheti és kiegészítheti az urológus, andrológus, nőgyógyász szakorvosok munkáját.

Kérjen segítséget időben, hogy hatékonyan és tudatosan tudja kezelni az esetlegesen felmerülő nehézségeket.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szexualpszichologia.blog.hu/api/trackback/id/tr9210407942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása